Nyheter  Mandag 6. mai 2024

Stort kartleggingsprosjekt i Stavanger

Stavanger musikkråd er i gang med en fullstendig kartlegging av alle lokaler som er i bruk av kulturfrivilligheten i Stavanger. Det vil si både lokaler til framføring for publikum, øvings- og utstillingslokaler og husflidsverksteder med mer.

IMG 20240425 083939

Tyson Ritter fullførte kartleggingen av kommunedel Eiganes og Våland med Stokka sykehjem som det siste lokalet til å bli kartlagt.

Kartleggingen vil gi kunnskap om hvilke lokaler som er i bruk av kulturfrivilligheten i Stavanger, hvem som eier de og om de er egnet til aktivitetene de brukes til. Alle lokalene registreres inn i en database som er åpen og tilgjengelig for alle på nett.

Selve kartleggingen utføres av et par av Stavanger musikkråds medlemslag. De første kommunedelene, Tasta, Eiganes og Våland, er allerede ferdig kartlagt. Arbeidet ble utført av Jernbanens musikkorps Stavanger, ved Tyson Ritter.

Videre nå har Musikkorpset Gjallarhorn tatt på seg oppdraget med å kartlegge de resterende kommunedelene. Hele kartleggingsarbeidet vil være fullført innen utgangen av juni 2024.

Når hele kommunen er ferdig kartlagt vil det bli utarbeidet en kommunerapport med en fullstendig oversikt over alle lokalene. Målet er at man ut fra denne oversikten vil kunne få en oversikt og kunnskap om hvilke behov for utbedringer man har på dette området i Stavanger kommune.

Prosjektet er støttet av Kulturalliansen som driver dette prosjektet på landsbasis i samarbeid med Norsk musikkråd og Kulturrom.

Les mer om Kartleggingsprosjektet til Kulturalliansen her. Søk i databasen her