Nyheter  Onsdag 5. juni 2024

Møt Ingvild Bergum Berget

Buskerud musikkråd har ansatt Ingvild Bergum Berget i 50 % fast stilling som UKM-koordinator for Buskerud fra juni 2024.

Ingvild kopi

Ingvild er utdannet faglærer i praktiske og estetiske fag fra Universitetet i Tromsø og kommer til oss fra stillingen som kulturkonsulent i Lier kommune hvor hun har vært ansatt siden 2018. De siste to årene har hun hatt en delt stilling og jobbet 50 % som kommunikasjons- og markedsføringsansvarlig ved Lier Kulturscene, denne stillingen vil hun fortsette i og kombinere med å være UKM-koordinator i Buskerud.

UKM Buskerud administreres av Buskerud musikkråd, på vegne av Buskerud fylkeskommune. Musikkrådet er ansvarlig for gjennomføring av fylkesfestivalen og koordinering av lokalnivået gjennom året, samt Buskerud sin deltakelse på landsfestivalen.

-Hvorfor vil du jobbe med UKM, Ingvild?

"Jeg elsker at UKM er en arena der ungdom heier på hverandre, det de driver med og hvem de er. Det er så rått å oppleve! Også digger jeg å jobbe med og lage festivaler og arrangementer for ungdom. Det er så mange dyktige unge arrangører der ute, det er gøy å jobbe med fremtidens kulturarbeidere."

- Hva liker du å gjøre på fritiden?

"Korps! Jo fler jo bedre! Spiller fast i Opus 82 i Bærum og deltid i Hennummusikken i Lier, godt for helsa. I tillegg er jeg relativt ivrig på å trene Crossfit og volleyball og liker å gå toppturer når jeg får tid til det. Også er jeg med å lage verdens fineste lille festival, Festivalen STUA!"

Vi ønsker Ingvild hjertelig velkommen til oss! :-)

Hva er UKM?
UKM står for Ung Kultur Møtes, og er en arena for ungdommer i alderen 13-20 år. UKM er en arena der ungdom møter ungdom, der kultur utveksles, uten konkurranse, men med tanker om utvikling, læring og samhold. Kort sagt; UKM skal være Norges viktigste kulturelle møteplass for unge. UKM arrangeres på tre forskjellige nivåer: kommunalt, fylke/regionalt og nasjonalt. Ungdommene kan delta med kunst- og kulturinnslag innenfor musikk, dans, teater, film, foto, kunst og mye, mye mer. Mange ungdommer deltar også på UKM i andre roller som for eksempel ung arrangør, i mediaredaksjonen eller som konferansier. UKM er samtidig mye mer, og for mer informasjon om hva UKM er kan man gå inn her!